Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans herdenken Jackson bij Londense O2 Arena

Shownieuws

De Londense O2 Arena had vanaf maandag het domein van Michael Jackson moeten worden. Honderden fans kwamen bijeen om stil te staan bij de geplande comeback.

(Novum/AP) - De Londense O2 Arena had vanaf maandagavond maandenlang het domein van Michael Jackson moeten worden. De King of Pop, die op 25 juni plotseling overleed, zou voor het eerst sinds 1997 weer een reeks concerten gaan geven. Honderden fans kwamen maandag bij het evenementencomplex bijeen om stil te staan bij de geplande comeback van hun idool.

Op een groot scherm werden foto's van de King of Pop getoond en over het plein voor de evenementenhal schalde Jacksons muziek. Zijn fans brandden kaarsen, legden bloemen neer buiten de O2 Arena, lieten een boodschap achter voor hun overleden idool en dansten op zijn muziek.

Maandagavond zou Jackson zijn eerste van vijftig comebackshows geven. De aftrap van de 'This is it'-concertreeks werd vijf dagen uitgesteld, oorspronkelijk zou Jackson vanaf 8 juli in de O2 Arena staan. Het uitstel werd volgens een officiële verklaring veroorzaakt doordat de voorbereidingen meer tijd in beslag namen. Gefluisterd werd echter dat Jackson te zwak was voor zijn comeback.

De vader van de King of Pop, Joe Jackson, lijkt dat te onderstrepen. Tegen het Amerikaanse ABC News zei Joe dat hij zich zorgen maakte over de gezondheid van zijn zoon. "Het idee voor de comeback was goed, maar de planning niet. Michael vertelde mij dat hij ingestemd had met tien shows, maar het werden er steeds meer. Geen enkele artiest kan zo veel shows in zo'n korte tijd geven."

De merchandise van de tour is overigens gewoon te koop. Via het internet kunnen fans alsnog t-shirts, zonnebrillen, mokken en gespen van de comebackconcerten bestellen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf dat de spullen op de markt brengt, ontwierp de King of Pop de spullen zelf. "Hij wilde iets speciaals, iets innovatiefs, leuks en nuttigs. Iets wat zijn fans echt leuk zouden vinden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen