Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doodsoorzaak Jackson voorlopig nog niet bekend

Shownieuws

Voorlopig blijft het nog onduidelijk waaraan Michael Jackson op 25 juni stierf. Het rapport van de officiële lijkschouwing is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

(Novum/AP) - Voorlopig blijft het nog onduidelijk waaraan Michael Jackson op 25 juni is overleden. De patholoog-anatoom die de officiële lijkschouwing uitvoerde, heeft zijn rapport voor onbepaalde tijd uitgesteld. Donderdag zei de lijkschouwer nog te verwachten volgende week zijn resultaten te kunnen presenteren, eerder zou hij dat deze week al doen.

Over de reden van het uitstel blijft de patholoog-anatoom vaag. Nadat hij rechercheurs van de politie van Los Angeles en een officier van justitie had gesproken, zei de lijkschouwer dat er nog meer aanvullend onderzoek moet worden gedaan. Om wat voor onderzoek het gaat, is niet bekend. Hij stelde zijn rapport de eerste keer uit omdat hij een toxicologisch onderzoek afwachtte, donderdag sprak hij helemaal niet over een reden voor de vertraging.

Zolang er nog geen officiële doodsoorzaak is, gaat de politie uit van een overdosis propofol. Het krachtige, verdovende medicijn zou zijn toegediend door Jacksons lijfarts Conrad Murray. Dinsdag doorzochten agenten Murray's woning en praktijk in Las Vegas, een week eerder was zijn onderkomen in Houston, Texas aan de beurt. Uit de huiszoekingsbevelen die dinsdag gebruikt zijn blijkt dat de politie Jackson ziet als verslaafde. De papieren zijn donderdag openbaar gemaakt.

Uit de documenten blijkt bovendien dat de doorzoeking in Las Vegas wel op propofol was toegespitst, in Houston was dit niet het geval. Ook in Las Vegas werd het middel niet aangetroffen. Naast bewijs voor doodslag waren agenten dinsdag ook op zoek naar bewijs voor het voorschrijven van medicijnen aan een verslaafde en onprofessioneel handelen van Murray. In de Verenigde Staten zijn medici strafbaar als ze geneesmiddelen voorschrijven aan iemand die verslaafd is of als ze de middelen geven aan iemand die de medicijnen niet voor genezing gebruikt. Een arts in overtreding kan zijn licentie kwijtraken.

De papieren maken ook duidelijk dat Jackson wel degelijk pseudoniemen gebruikte om aan medicijnen te komen. Volgens de politie had de King of Pop minstens negentien schuilnamen, volgens The Los Angeles Times zelfs die van zijn oudste zoon Prince Michael.

Donderdag werd duidelijk dat de 12-jarige Prince Michael samen met zijn zusje Paris (11) en jongere broertje Prince Michael II (7) bij zijn oma blijft wonen. Katherine Jackson en Debbie Rowe, die in de jaren negentig getrouwd was met de zanger, bereikten een overeenkomst over de voogdij. Rowe is de moeder van de twee oudste Jackson-telgen. De kinderen blijven bij hun oma, maar Debbie mag ze bezoeken. Een psycholoog gaat de kinderen helpen te wennen aan hun moeder, met wie ze nauwelijks contact hebben gehad. De psycholoog gaat de drie ook leren omgaan met de dood van hun vader.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen