Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Portret Michael Jackson uit veiling gehaald

Shownieuws

Een galerie in New York heeft een portret dat Andy Warhol maakte van Michael Jackson teruggetrokken uit een veiling. De enorme interesse erin is de reden.

(Novum/AP) - Een kunstgalerie in New York heeft een portret dat Andy Warhol maakte van Michael Jackson tijdelijk teruggetrokken uit een veiling. De Vered Gallery laat weten dat de beslissing is ingegeven door de enorme interesse in het portret. De veiling zou zondag sluiten.

Het schilderij van 76 bij 66 centimeter toont een lachende Jackson in een rood jack uit zijn 'Thriller'-dagen. Voorafgaand aan de verkoop werd geschat dat het portret uit 1984 tussen de miljoen en tien miljoen dollar op zou brengen. Sinds de dood van de King of Pop op 25 juni is een enorme belangstelling voor allerlei Jackson-memorabilia ontstaan. Zijn albums en singles staan momenteel bovenaan in de hitlijsten.

Een van de eigenaren van de galerie geeft aan dat zij het werk wil aanbieden aan zoveel mogelijk geïnteresseerden. Ze was maandag niet bereikbaar voor meer commentaar. Het portret is momenteel nog van een verzamelaar uit New York.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen