Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnamen remake 'The karate kid' van start

Shownieuws

De opnamen van de remake van 'The karate kid' uit 1984 zijn dit weekend van start gegaan in Beijing. De start werd opgeluisterd met een traditionele ceremonie.

(Novum/AP) - De opnamen van de remake van de film 'The karate kid' uit 1984 zijn dit weekeinde van start gegaan in Beijing. Dat heeft een woordvoerder van de filmmaatschappij China Film Group gezegd.

In de film speelt Jackie Chan de wijze karatemeester, die een jonge leerling onder zijn hoede neemt en van hem een goede vechter maakt. De rol van de leerling in 'Kung fu kid' neemt Jaden Smith voor zijn rekening. Jaden is de zoon van filmster Will Smith, een van de producenten van de film, en diens vrouw Jada Pinkett Smith.

De opnamen gingen zaterdag van start. Chan en de 11-jarige Jaden Smith waren samen met zijn ouders en zijn zusje Willow aanwezig bij een traditionele Chinese ceremonie, die de start van de opnamen moest opluisteren. Op de website van China Film Group zijn foto's te zien van de familie Smith en Chan, terwijl ze wierookstokjes vasthouden.

Will Smith en Chan haalden samen met anderen een deel van een rood doek van een videocamera, waarna Smith de 55-jarige Chan omhelsde, zo blijkt uit een video op de Chinese website sina.com. Een partner van de productiemaatschappij van Will Smith meldt dat 'Kung fu kid' zich afspeelt in het moderne Beijing. De filmopnamen nemen volgens China Film Group drie maanden in beslag.

Harald Zwart regisseert de film. Zwart mocht zich eerder uitleven op onder meer 'The pink panther 2' en 'One night at McCool's'.

Chan speelt afwisselend in Hollywoodproducties en Chinese films. De 55-jarige ster is binnenkort te zien in de actiekomedie 'The spy next door', een Hollywoodproductie, en in de Chinese film 'Big soldier'.

De rol in 'Kung fu kid' is niet de eerste acteerklus van Jaden Smith. In 2006 was hij naast zijn vader te zien in 'The pursuit of happyness'. Ook had hij een rol in 'The day the earth stood still' uit 2008 met Keanu Reeves.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen