Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Karl Malden overleden op 97-jarige leeftijd

Shownieuws

Acteur Karl Malden (97) is woensdag overleden in zijn woning bij Los Angeles. Zijn familie heeft bekendgemaakt dat hij een natuurlijke dood is gestorven.

Acteur Karl Malden is woensdag overleden in zijn woning in Brentwood in Los Angeles. Zijn familie heeft bekendgemaakt dat hij op 97-jarige leeftijd een natuurlijke dood is gestorven, omringd door zijn naasten.

Hij speelde in meer dan vijftig films en stond bekend om zijn zeer uitgebreide voorbereiding. In 1952 won hij een Oscar voor zijn rol in de film A streetcar named desire. Tussen 1989 en 1992 was hij voorzitter van de Oscar Academy. In 2004 kreeg Malden een Lifetime Achievement Award, die hij een hoogtepunt noemde.

Ook was hij te zien in films als 'Patton' en 'On the waterfront'. Hij speelde meermalen samen met Marlon Brando. Malden werd vooral bekend door zijn rol als detective Mike Stone in de tv-serie 'The Streets of San Francisco', met onder anderen Michael Douglas. Voor deze serie werd hij beloond met vijf Emmy-nominaties. Malden werd in Chicago geboren als Mladen Sekulovich, zoon van een Tjechische moeder en een Servische vader. Hij vond het vervelend zijn naam te moeten veranderen. Zijn eerste baan nadat hij voortijdig de universiteit had verlaten, was in een staalfabriek in Indiana. Dat bleek niet zijn roeping, waarna hij in 1934 ging acteren.

Zijn kenmerkende neus was naar eigen zeggen het gevolg van een aantal breuken tijdens voetbal- en basketbalwedstrijden. Hij grapte vaak dat hij de enige acteur was in Hollywood wiens neus een gehandicaptenparkeerplaats opleverde.

Malden was getrouwd met Mona. In december vierden ze hun zeventigste huwelijksdag. Hij laat naast zijn vrouw twee dochters, twee kleindochters en vier achterkleinkinderen achter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen