Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackson laat boedel na aan familiestichting

Shownieuws

Het testament van Michael Jackson is vrijgegeven. De boedel gaat naar een familiestichting. Zijn moeder Katherine krijgt de voogdij over de drie kinderen.

Het zeven jaar oude testament van Michael Jackson is woensdag door een rechtbank in Los Angeles vrijgegeven. De gehele boedel, inclusief het landgoed Neverland, gaat naar een familiestichting. Zijn moeder Katherine Jackson krijgt de voogdij over de drie kinderen. Zijn voormalige vrouw Debbie Rowe komt niet in het stuk voor.

In het op 7 juli 2002 opgemaakte testament wordt de waarde van de nalatenschap gesteld op rond vijfhonderd miljoen dollar (circa 350 miljoen euro). Katherine wordt aangewezen als erfgenaam en bewindvoerster van de stichting. Ook de kinderen worden als erfgenamen genoemd.

De entertainer Diana Ross wordt voogd over de kinderen en bewindvoerder over hun erfgoed, in het geval Katherine iets mocht overkomen. Ross en Jackson hadden een hechte vriendschappelijke relatie, die dateert van de jaren zestig.

Jacksons oude advocaat John Branca en John McClain, een bekende persoon uit de muziekwereld en een goede vriend van de familie, worden in het testament tot co-executeur benoemd.

Een poging om Jackson op zijn landgoed te begraven is op niets uitgelopen. Het lijkt het waarschijnlijk dat hij in Los Angeles ter aarde wordt besteld, zei een anonieme bron.

Media hadden gemeld dat Jacksons lichaam op Neverland zou worden opgebaard, met als gevolg dat tienduizenden plannen maakten naar het landgoed te trekken en de autoriteiten van Santa Barbara County de nodige maatregelen namen.

De bron zei dat er tot en met vrijdag geen plannen voor Neverland zijn. Hij wilde niet uitsluiten dat er na de begrafenis een bijeenkomst van familie en vrienden plaatsvindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen