Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Simon Vinkenoog zaterdag begraven.

Shownieuws

De zaterdagnacht overleden Simon Vinkenoog wordt zaterdag begraven. Op de dag dat de dichter 81 jaar oud zou worden, wordt hij op de Amsterdamse Sint Barbara-begraafplaats ter aarde besteld, meldt zijn zoon Alex zondag. Simon Vinkenoog stierf zaterdagnacht in het VU Medisch Centrum in zijn woonplaats Amsterdam aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Rond 18.00 uur wilde Vinkenoog een potje scrabbelen toen hij plotseling verward raakte. Hierop werd hij naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat hij een hersenbloeding had. Hij raakte in coma, en om 01.37 uur blies de dichter zijn laatste adem uit.

Een aantal weken geleden moest Vinkenoog een van zijn onderbenen laten amputeren. Volgens zijn zoon ging het daarna crescendo met hem. "Hij was heel positief na de amputatie en het leek echt de goede kant op te gaan."

Alex Vinkenoog laat weten dat de begrafenis van zijn vader niet in besloten kring zal zijn. "Het is een kleine begraafplaats, dus of er plek is voor iedereen is nog de vraag. Maar mijn vader zou het zo gewild hebben: iedereen die afscheid wil nemen van Simon is welkom." [Radio.NL/Novum]

Gerelateerde Artikelen