Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Haarlem: een 'echte' Harry Potter-stad

Shownieuws

Haarlem ademt de echte 'Harry Potter'-sfeer uit. Daarom vindt de nieuwste Harry Potter-film niet in een grote stad als Amsterdam, maar in Haarlem plaats.

Haarlem ademt de echte 'Harry Potter'-sfeer uit. Dat is de reden dat de première van de nieuwste Harry Potter-film niet in een grote stad als Amsterdam, maar in Haarlem plaatsvindt, meldt een woordvoerder van filmproducent Warner Bros. De film gaat maandagavond in stadsschouwburg en theater Philharmonie in première.

Het is voor het eerst dat een film van dit kaliber bij de Philharmonie in première gaat, zegt een medewerker van de stadsschouwburg. De woordvoerder van Warner Bros laat weten niet specifiek voor de Philharmonie te hebben gekozen, maar meer voor de stad zelf. "De Grote Markt, de St. Bavokerk: het straalt echt de 'Harry Potter'-sfeer uit." Na de première mogen de genodigden zich begeven naar de St. Bavokerk op de Grote Markt, waar het feest verder gaat.

Bij de première van de nieuwste 'Harry Potter'-film in Haarlem zijn maandagavond geen acteurs uit de film aanwezig. Wel leuken vele bekende Nederlanders de rode loper op. Onder anderen presentator Jochem van Gelder, de cast van Anubis, rapper Lange Frans, acteur Ferry Somogyi, zangeres Corry Konings en presentatrice Lauren Verster hebben zich aangemeld voor het evenement.

De film beleefde vorige week dinsdag de wereldpremière in Londen. Hierbij waren hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson, die Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel in de film spelen, wel aanwezig. Acteurs uit de 'Harry Potter'-filmreeks waren een paar weken geleden nog wel in Haarlem. Toen openden Marcel Lubbermans (Matthew Lewis) en de tweelingbroers Fred en George Wemel (James en Oliver Phelps) de 'Harry Potter and the half-blood prince'-toer in Haarlem.

Volgens Warner Bros was dat de eerste keer dat castleden uit de 'Harry Potter'-filmreeks Nederland bezochten. De Grote Markt, waar het evenement plaatsvond, was drie dagen lang in 'Potter'-sferen gehuld. Tijdens de festiviteiten konden bezoekers een blik werpen op onder meer de kostuums van Perkamentus en Harry Potter.

Vanaf woensdag zijn de nieuwste avonturen van de tovenaarsleerling op meer plaatsen op het witte doek bewonderen. Dan draait 'Harry Potter and the half-blood prince' in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen