Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'McCartney en Lennon spraken over reünie'

Shownieuws

Een reünie van The Beatles was medio jaren zeventig dichtbij. Paul McCartney en John Lennon zouden in 1974 gesproken hebben over een hereniging van de band.

Een reünie van The Beatles was medio jaren zeventig dichtbij. Paul McCartney en John Lennon spraken in 1974 over een hereniging van de band, schrijft McCartneys biograaf volgens The New York Daily News. De band uit Liverpool viel in 1970 uit elkaar.

McCartney zou de samenwerking met Lennon zo gemist hebben, dat hij in het voorjaar van 1974 een verrassingsbezoek bracht aan de studio waar Lennon aan het werk was. De twee zouden tot in de vroege uurtjes samen gespeeld hebben, waarna Lennon sprak over een reünie en een concert later dat jaar.

Dat het nooit zo ver is gekomen, komt volgens de biograaf door Yoko Ono, die destijds gescheiden leefde van Lennon. Toen Yoko Ono weer ten tonele kwam, zouden de reünieplannen van tafel zijn geveegd.

De biografie van Paul McCartney, waarin hij wordt neergezet als de muzikale regisseur van The Beatles, moet in november verschijnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen