Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zus La Toya is zeker: 'Michael is vermoord'

Shownieuws

La Toya Jackson weet het zeker, haar jongere broer Michael is vermoord. Volgens La Toya zweerde een groep profiteurs samen. "Ze hebben hem verslaafd gemaakt."

La Toya Jackson weet het zeker, haar jongere broertje Michael is vermoord. De drie jaar oudere zus van de King of Pop zegt zondag in een interview met de Britse krant Mail on Sunday dat haar beroemde broer om het leven is gebracht door een groep profiteurs.

Volgens La Toya zweerde de groep samen. "Ze hebben hem medicijnen gegeven waaraan hij verslaafd raakte, zo was Michael afhankelijk van hen." Volgens de 53-jarige zangeres en actrice had de King of Pop in zijn laatste maanden nauwelijks contact met zijn familie en had hij geen vrienden. "Als de familie belde, werd dat niet tegen Michael gezegd. Als we langs kwamen, mochten we niet naar binnen." La Toya, die toegeeft dat haar broer verslaafd was aan medicijnen, vertelt dat de familie van plan was in te grijpen. "Maar we konden niet tot hem doordringen."

Na de dood van Michael lieten de Jacksons een tweede autopsie uitvoeren. Die resultaten heeft de familie vrijdag gekregen, maar de Jacksons wachten op de uitslag van de eerste lijkschouwing voordat ze de resultaten openbaar maken. "We willen de twee rapporten naast elkaar leggen." Ook na het lezen van de uitkomsten van het tweede onderzoek, blijft La Toya bij haar verhaal over de moord. "Michael had vier verse naaldenprikken in zijn nek, maar meer kan ik er nog niet over zeggen."

De zus, die van alle familieleden het dichts bij Michael zou hebben gestaan, zegt de zaak tot op de bodem uit te gaan zoeken. "Ik zal niet rusten voor ik weet wat en wie verantwoordelijk zijn voor de dood van mijn broer. De familie zal de verantwoordelijken civielrechtelijk vervolgen en we zullen bij de politie aandringen op een strafzaak."

Michael Jackson kreeg op 25 juni een hartaanval, waarna hij moet spoed naar een ziekenhuis in Los Angeles werd gebracht. Daar bleek de King of Pop te zijn overleden als gevolg van een hartstilstand. Volgens zijn zus wist Michael dat hij niet oud zou worden. "Michael wilde niet oud worden. Hij voorspelde zelf dat hij rond zijn vijftigste zou overlijden." De King of Pop zou in augustus 51 zijn geworden.

Ook La Toya had een slecht voorgevoel. "Een maand geleden vertelde ik mijn familie dat Michael Londen niet zou halen. Hij werd omringd door mensen die hem als cash cow zagen en voor hen is hij dood meer waard dan levend." La Toya zag Michael drie weken voor zijn dood voor het laatst. "We hadden een groot diner ter gelegenheid van de zestigste huwelijksdag van onze ouders. Michael genoot van de avond. Dat was de laatste keer dat ik mijn kleine broertje zag."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen