Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vijftienjarig jubileum Dance Valley geslaagd feest

Shownieuws

Festival Dance Valley vierde dit jaar zijn vijftienjarig jubileum. Publiekslieveling Armin van Buuren trakteerde de dansliefhebbers op een show van vier uur.

Dancefestival Dance Valley vierde dit jaar zijn vijftienjarig jubileum. Publiekslieveling Armin van Buuren trakteerde de dansliefhebbers op een show van vier uur. Ferry Corsten sloot het festival spetterend af.

In een zonovergoten 'Velsen Valley' gingen de veertigduizend festivalgangers twaalf uur lang los. Als eerbetoon aan Dance Valley doopte de gemeente Velsen het recreatiegebied in Spaarnwoude om tot 'Velsen Valley'. De gemeente hoopt het festival nog meer internationale allure te geven.

Aan de dj's lag het niet. Grote namen als Erick E, Sidney Samson en Ida Engberg waren afgereisd naar het Noord-Hollandse recreatiegebied en hadden hun beste platen meegenomen. Op zeventien verschillende podia voorzagen tientallen dj's de dansende massa van stampende beats. Nadat Ferry Corsten zijn platen over het publiek uitgestort had, werd het feest in Spaarnwoude afgesloten met een spetterende vuurwerkshow. Feestgangers die na een half etmaal nog energie over hadden, gingen door naar The Sand in Amsterdam. Daar was ter gelegenheid van het jubileum een officiële afterparty, waar de voetjes tot 05.00 uur van de vloer gingen.

Dance Valley verliep dit jaar voor de bezoekers zonder noemenswaardige incidenten. Vijf jaar geleden gingen groepen voetbalsupporters met elkaar op de vuist, in 2001 eindigde het dansfestijn in een complete chaos. De organisatie kon de negentigduizend bezoekers niet aan, waardoor feestgangers lang moesten wachten op pendelbussen naar het station. Sommigen besloten de twaalf kilometer te voet af te leggen, maar zij werden overvallen door de regen. Honderden huiswaarts kerende bezoekers raakten onderkoeld.

De politie hield zaterdagavond veertien festivalgangers aan wegens drugsbezit. Eén bezoeker werd aangehouden omdat hij een verkeersregelaar had aangereden. Onbekend is hoe het slachtoffer eraan toe is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen