Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ryan Reynolds superheld in 'The Green Lantern'

Shownieuws

Ryan Reynolds heeft een felbegeerde rol te pakken. De acteur heeft de hoofdrol in 'The Green Lantern' in de wacht gesleept. De film moet in 2011 verschijnen.

Ryan Reynolds heeft een felbegeerde filmrol te pakken. De 32-jarige acteur, die getrouwd is met actrice Scarlett Johansson, heeft de hoofdrol in 'The Green Lantern' in de wacht gesleept. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Reynolds werd voor de rol als superheld verkozen boven Jared Leto en Bradley Cooper. Ook de naam van Justin Timberlake zou gevallen zijn. Reynolds, die dit jaar nog te zien was in 'X-Men origins: Wolverine', zal in de huid kruipen van Hal Jordan. Een stervend ruimtewezen geeft luchtmachtpiloot Jordan een krachtige ring, waarmee de piloot lid wordt van het politiekorps Green Lanterns, dat vecht tegen talrijke schurken.

Het verhaal is gebaseerd op een strip van DC Comics, dat eerder onder meer Batman en Superman op het witte doek bracht. DC Comics is de concurrent van Marvel, de uitgever van stripverhalen als X-Men en Spiderman. Reynolds is de eerste acteur die in verfilmingen van beide stripuitgevers te zien is.

'The Green Lantern' moet in juni 2011 in de bioscopen gaan draaien. Martin Campbell, die eerder werkte aan de Bond-film 'Casino royale' en 'The mask of Zorro', gaat de superheldenfilm regisseren. Het budget is volgens Variety nog niet helemaal rond, maar gehoopt wordt dat de opnamen in januari van start kunnen gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen