Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw uitstel in voogdijzaak kinderen Jackson

Shownieuws

De voogdijzaak rond de drie Jackson-kinderen is weer uitgesteld. Jacksons moeder Katherine en zijn ex Debbie Rowe proberen het met elkaar eens te worden.

(Novum/AP) - Het blijft voorlopig onduidelijk wie de voogdij krijgt over de drie kinderen van Michael Jackson. Een rechter heeft de zaak vrijdag opnieuw uitgesteld. Jacksons moeder Katherine (79) en zijn ex-vrouw Debbie Rowe (50) krijgen een week langer de tijd om het met elkaar eens te worden.

In de zaak gaat het vooral om Jacksons twee oudste kinderen, Prince Michael (12) en Paris (11), die voortkwamen uit het huwelijk van de King of Pop en verpleegster Rowe. Wat er met de jongste Jackson-telg, de 7-jarge Prince Michael II, zal gebeuren, is onduidelijk omdat zijn moeder onbekend is. Voorlopig heeft Katherine de voorlopige voogdij over de drie kinderen.

Katherine en Debbie zouden elkaar eigenlijk maandag al treffen in de rechtbank. De twee partijen lijken de voogdijstrijd nu buiten de rechter om te willen oplossen. Ze moeten de rechtbank op 20 juli tekst en uitleg geven. Of de verpleegster, die tussen 1996 en 1999 met Jackson getrouwd was, de voogdij over Prince Michael en Paris wil, is nog steeds onduidelijk. Omdat de kinderen voortkwamen uit haar huwelijk, kan ze aanspraak maken op de voogdij. Uit rechtbankdocumenten blijkt echter dat ze dat nog niet heeft gedaan.

Michael Jackson liet in 2002 een testament opstellen waarin hij aangaf dat zijn moeder na zijn dood voor zijn kinderen moet zorgen. Mocht zij niet in staat zijn om de zorg op zich te nemen, dan zou zangeres en goede vriendin Diana Ross voor de Jackson-telgen moeten zorgen. Ross liet deze week weten dat ze voor de drie kinderen klaar staat.

In zijn testament liet Jackson verder vastleggen dat zijn bezit moet worden ondergebracht in een stichting. De waarde zou ten goede komen moeten aan zijn kinderen, moeder en liefdadigheidsinstellingen. Maandag wees een rechter de executeurs van het testament aan als tijdelijk beheerder. Advocaat John Branca en musicus John McClain krijgen daar mogelijk een zware kluif aan, bleek vrijdag. De fiscus heeft namelijk nog tachtig miljoen dollar, ruim 57 miljoen euro, tegoed van Jackson.

Jackson, die in 2007 een bezit van ruim vierhonderd miljoen euro zou hebben gehad, stak zijn geld onder meer in de rechten op nummers van The Beatles en Bob Dylan. "De overheid zal een nummer van The Beatles niet als betaling accepteren", zei echter een advocaat die gespecialiseerd is in staatsrecht. "Ze wil cash." Als die er niet is, is het aan Branca en McClain om te bepalen welk deel van Jacksons nalatenschap wordt verkocht. Op 3 augustus vindt een nieuwe zitting plaats over Jacksons erfenis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen