Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson herdacht in geboorteplaats

Shownieuws

Duizenden mensen hebben vrijdag de overleden King of Pop herdacht in Gary, Indiana. Vijftig jaar geleden kwam Michael Jackson in deze stad ter wereld.

(Novum/AP) - Ruim zesduizend mensen zijn vrijdagavond bijeengekomen in Gary, Indiana, om de overleden King of Pop te herdenken. Vijftig jaar geleden kwam Michael Jackson ter wereld in deze stad, op zo'n vijftig kilometer ten zuidoosten van Chicago.

De herdenking, die plaats vond in een honkbalstadion, werd bijgewoond door zo'n dertig familieleden van Jackson. Ook vader Joe, die in Gary als kraanmachinist werkte, was erbij. Onder begeleiding van bodyguards arriveerde hij tijdens de speech van dominee Jesse Jackson. De dominee prees de ouders van de King of Pop om de opvoeding van hun kinderen. Hij sprak bewondering uit voor de manier waarop Joe en Katherine hun negen kinderen grootbrachten in een kleine woning in een arbeiderswijk.

Rudy Clay, burgemeester van Gary, zei dat Jackson zijn stad wereldfaam bezorgde. Hij verzekerde het verdrietige publiek ervan dat de zanger nu op een betere plaats is. "Hij trekt zijn gouden pantoffels aan en danst door de hemel." De burgervader onthulde een twee meter hoge steen ter nagedachtenis aan Jackson. Het beeld, waarop de King of Pop op zijn tenen staat, moet een plaats krijgen in een nog te bouwen Jackson-museum.

Vanwege het succes van de Jackson 5 keerden de Jacksons Gary in 1969 de rug toe, toen Michael 11 was. De King of Pop keerde slechts een keer terug naar zijn geboorteplaats, in 2003. De toespraak die hij toen hield, maakte vrijdag deel uit van de herdenking. Daaraan voorafgaand dansten vijfhonderd mensen op 'Thriller' en voerden inwoners van Gary die Michael kenden het woord. Sinds Jackson op 25 juni plotseling overleed, hebben veel fans een bezoek gebracht aan de voormalige woning van de Jacksons in Gary.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen