Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bas Westerweel maakt musicaldebuut

Shownieuws

Bas Westerweel maakt zijn musicaldebuut in Mamma Mia. Joop van den Ende Theaterproducties meldt donderdag dat Westerweel de rol van Sam gaat vertolken.

Televisiepresentator Bas Westerweel maakt zijn musicaldebuut in Mamma Mia. Hij gaat de rol van Sam vertolken, zo maakte Joop van den Ende Theaterproducties donderdag bekend.

De 47-jarige Westerweel toont volgende maand voor het eerst zijn zang- en danskunsten aan het publiek. Twee jaar geleden liet de presentator, onder meer bekend van Toppop, Klokhuis en Alles Kids, al een kleine voorproefje zien in het tv-programma 'Sterren dansen op het ijs'.

Mamma Mia gaat over Sophie, die op het punt staat te trouwen. Ze gaat op zoek naar haar vader en komt zo achter het bruisende verleden van haar moeder en de drie voormalige liefdes die zij heeft gehad. Sophie wil door haar echte vader worden 'weggegeven' tijdens haar bruiloft en probeert te achterhalen wie van de drie haar vader is. Sam, de rol die de presentator vertolkt, is een van de 'kandidaten'.

Vanaf september is de musical te zien in de vijftien grootste theaters van Nederland. Op 14 september gaat de voorstelling in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De overige hoofdrollen worden vertolkt door Lone van Roosendaal, Anouk van Nes en John Vooijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen