Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kwart vrouwen wil vaker seks

Shownieuws

Ruim een kwart van de Nederlandse vrouwen en veertig procent van de mannenwil vaker seks. Dat blijkt uit een enquête van het blad Margriet.

Ruim een kwart van de Nederlandse vrouwen, 26 procent, wil vaker seks. Dat blijkt uit een enquête van Margriet onder 1500 vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Veertig jaar geleden gaf 11 procent van de vrouwen in een vergelijkbaar onderzoek van het blad aan vaker zin te hebben in een vrijpartij. Van de ondervraagde mannen wil veertig procent meer seks.

Tussen 1993 en 2004 lag het landelijk gemiddelde op een of twee keer gemeenschap per week. Uit de enquête van dit jaar blijkt dat er gemiddeld meer vrouwen zijn die vaker dan een keer per week seks hebben. Volgens Margriet komen de Nederlandse koppels nu op een gemiddelde van twee keer per week. Naar verluidt zijn de vrouwen dan ook gelukkiger in hun relatie, want uit de enquête blijkt ook: hoe beter het seksleven, hoe gelukkiger de partners zijn. Opvallend is dat vrouwen dat veertig jaar geleden ook al dachten.

In de veertig jaar tijd zijn de Margriet-vrouwen een stuk minder preuts geworden. Was toen 62 procent van mening dat het abnormaal is om aan zelfbevrediging te doen, nu vindt nog maar 18 procent dat. Over porno denken de ondervraagden ook milder. Veertig jaar terug vond zeventig procent dat een erotische film niet mocht worden uitgekeken, nu kijkt meer dan de helft er zelf ook wel eens naar.

Overigens bevat het onderzoek wat tegenstrijdige uitkomsten. Eerlijkheid en trouw binnen een relatie staan hoog in het vaandel: 96 procent vindt dit zeer belangrijk. Toch had vijftien procent weleens een buitenechtelijke vrijpartij gehad, waarvan de partner vaker wel dan niet op de hoogte is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen