Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Maurits meest geliefde prins van Europa'

Shownieuws

Prins Maurits is de leukste prins van Europa. In de prinsenverkiezing van blad Vorsten laat hij de concurrentie ver achter zich. Willem-Alexander is tweede.

Prins Maurits is de populairste prins van Europa. Dat vinden de lezers van het blad Vorsten Royale, initiatiefnemer van de Grote Prinsenverkiezing. Maurits laat de concurrentie met bijna dertig procent van de stemmen ver achter zich.

Kroonprins Willem-Alexander eindigde met ruim achttien procent van de stemmen op de tweede plaats, de Zweedse Carl Philip werd derde. Maurits' jongere broer Bernard is minder geliefd: hij staat onderaan de lijst. De twee andere Apeldoornse prinsen doen het iets beter: Floris staat op de tiende plek, Pieter-Christiaan op de negentiende.

Volgens Vorsten Royale scoort Maurits vooral dankzij zijn sympathieke optreden op Koninginnedag. De 'ultieme prince charming' blijft de 'waardige opvolger' Willem-Alexander ruimschoots voor. Opsteker voor de kroonprins is dat zijn vrouw Máxima al jaren de populairste prinses van Europa is.

Vorsten Royale, dat al jaren elk jaar een prinsessenverkiezing houdt, ging dit jaar voor het eerst op zoek naar Europa's leukste prins. De hele lijst staat in het nieuwe nummer van het royaltyblad, dat vrijdag verschijnt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen