Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doodsoorzaak Michael Jackson nog later bekend

Shownieuws

Het wordt voorlopig nog niet duidelijk waaraan Michael Jackson is overleden. De resultaten van de officiële lijkschouwing laten nog langer op zich wachten.

(Novum/AP) - Voorlopig blijft onduidelijk waaraan Michael Jackson is overleden. De resultaten van de officiële lijkschouwing, die deze week werden verwacht, laten nog langer op zich wachten. Volgens de lijkschouwer komen ze op zijn vroegst volgende week.

Het is niet voor het eerst dat het autopsierapport wordt uitgesteld, op 17 juli maakte de patholoog-anatoom ook al duidelijk zijn bevindingen later te presenteren. Toen was het wachten op de uitslag van een toxicologisch onderzoek, waaruit moet blijken welke medicijnen Jackson ten tijde van zijn overlijden in zijn lichaam had. Waarom het rapport nu voor een tweede keer is uitgesteld, is niet bekend.

Ondertussen is de politie druk bezig de medische handel en wandel van de King of Pop in kaart te brengen. Woensdag kreeg opnieuw een bekende arts bezoek van agenten, meldt entertainmentwebsite TMZ. Ditmaal ging het om een plastisch chirurg in Beverly Hills. De lijkschouwer liet tegenover TMZ los dat hij op zoek is naar medische dossiers van Jackson. Volgens de entertainmentwebsite hebben al tientallen artsen een bezoekje van agenten gekregen.

Zolang de officiële doodsoorzaak nog niet bekend is, gaat de politie ervan uit dat Jackson op 25 juni stierf aan een overdosis propofol. Het krachtige, verdovende middel zou zijn toegediend door Jacksons lijfarts Conrad Murray. Murray's praktijken in Houston en Las Vegas zijn afgelopen week doorzocht door agenten. Voor zover bekend zijn bij de andere artsen alleen documenten opgehaald.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen