Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitse straat vernoemd naar Quentin Tarantino

Shownieuws

Regisseur Quentin Tarantino heeft in het Duitse Potsdam een straat naar zich vernoemd gekregen. Aanleiding is zijn nieuwste film 'Inglorious bastards'.

Regisseur Quentin Tarantino heeft in het Duitse Potsdam een straat naar zich vernoemd gekregen. Dat melden verschillende Duitse media. De straat ligt dicht bij de Marlene-Diettrich-Allee. Dat Tarantino een 'eigen straat' krijgt in Potsdam is een hele eer; normaal gesproken krijgen alleen dode beroemdheden een straat naar zich vernoemd.

Aanleiding voor de vernoeming is de nieuwe film 'Inglorious bastards' van de Amerikaanse cultregisseur, waarvan de opnamen voor een heel groot deel in Potsdam plaatsvonden. 'Inglorious bastards' gaat over een jonge Franse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog wraak neemt op een groep nazi's. Onder anderen Brad Pitt en de Duitse actrice Diane Kruger spelen in de film.

'Inglorious bastards' ging dinsdagavond in Berlijn in première. Behalve Tarantino en Kruger verscheen ook Brad Pitt op de rode loper. Hier bleek dat ook een van de bestbetaalde acteurs ter wereld weleens over zijn eigen tong struikelt. De geliefde van actrice Angelina Jolie had nogal moeite met het uitspreken van het Engelse woord voor bioscoop, zo bleek. "Well you know, Tarantino has become its own term in terms of cinemina, cimena, cimena, cinema." Om daaraan toe te voegen dat hij een beetje last had van een jetlag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen