Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Michael Jackson smeekte om verdovend middel'

Shownieuws

Michael Jackson was zo radeloos over zijn slapeloosheid, dat hij smeekte om een sterk verdovend middel. Dat middel zou zijn gevonden in zijn woning.

(Novum/AP) - Michael Jackson was zo radeloos over zijn slapeloosheid dat hij smeekte om een sterk verdovend middel. Dat beweert een zuster die enige tijd voor de King of Pop werkte.

De vrouw zou Jackson het middel meerdere malen hebben ontzegd. De 50-jarige zanger, die donderdag overleed na een hartaanval, zou haar hebben gevraagd om Diprivan, ook bekend als Propofol. Het medicijn wordt in ziekenhuizen gebruikt om patiënten te verdoven en is niet op recept verkrijgbaar. Diprivan en Propofol moeten via een infuus worden ingebracht. Een overdosis kan een adem- en hartstilstand veroorzaken. Volgens deskundigen luistert de dosering nauw, waardoor snel een overdosis kan worden gegeven.

Entertainmentwebsite TMZ zegt dat het medicijn is aangetroffen in de woning van Jackson. Maandag keerden onderzoekers terug naar het huis om bewijs te verzamelen. Volgens TMZ werd specifiek gezocht naar medicijnen. Naast het lichaam van de King of Pop is volgens de entertainmentwebsite Lidocaine gevonden. Dit middel wordt gebruikt om het brandende gevoel van Propofol te verzachten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen