Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Huwelijk Bridget wel degelijk rechtsgeldig'

Shownieuws

Het huwelijk van Bridget Maasland en haar Pepijn Padberg is wel rechtsgeldig. Dat meldt althans het in familierecht gespecialiseerde advocatenkantoor B&.

Het huwelijk van Bridget Maasland en haar Pepijn Padberg is wel degelijk rechtsgeldig. Dat meldt althans het Utrechtse in familierecht gespecialiseerde advocatenkantoor B&. Als het huwelijk in Las Vegas is voltrokken zoals de 34-jarige blondine heeft verkondigd, dan betreft het een internationaal rechtsgeldig huwelijk, laat het kantoor weten.

De twee tortelduifjes moeten volgens B& in dat geval melden bij de gemeente waar zij ingeschreven staan dat zij in het huwelijksbootje zijn gestapt. "Als dat niet gebeurt, is het echtpaar in overtreding", meldt het advocatenkantoor.

De eigenaar van het advocatenkantoor, A.S. Bakker, zegt dat er veel onduidelijkheid is over het internationale familierecht. Uitspraken zoals Bridget die heeft gedaan, werken die onduidelijkheid alleen maar in de hand, vindt Bakker.

De afgelopen week doken foto's van de blondine en haar Pepijn Padberg op, die in Las Vegas stiekem in het huwelijksbootje zouden zijn gestapt. De plaatjes werden echter geschoten tijdens een fotoshoot voor een nieuw mobieltje dat Maasland aanprijst, zo werd donderdag bekend.

Maasland heeft verklaard dat zij en Pepijn weliswaar in Las Vegas getrouwd zijn, maar dat dit huwelijk in Nederland niet geldig zou zijn als het hier niet ingeschreven zou worden. Iets wat het tweetal niet van plan zou zijn. "Maar ook volgens Nederlands recht is zij nu getrouwd. Naar het lijkt in volledige gemeenschap van goederen." Dat zou betekenen dat manlief Pepijn recht heeft op de helft van de bezittingen van de presentatrice.

Een woordvoerder van het reclamebureau dat voor de actie was ingeschakeld, geeft aan dat voor zover zij weet het huwelijk niet rechtsgeldig is. Maar zeker weten doet ze dat niet. De manager van Maasland was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen