Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Lichaam Michael Jackson terug op Forest Lawn'

Shownieuws

Een mysterie rondom het lichaam van Michael Jackson lijkt opgelost. Het stoffelijk overschot is volgens The New York Post terug op begraafplaats Forest Lawn.

Een mysterie rondom het lichaam van Michael Jackson lijkt opgelost. Het stoffelijk overschot van de King of Pop is volgens de krant The New York Post teruggebracht naar de begraafplaats Forest Lawn in Hollywood. Daar wacht de zanger op zijn begrafenis.

Jackson, die op 25 juni plotseling stierf, ligt volgens de krant in de tombe van Motown-oprichter Berry Gordy. Daar ligt de zanger tussen de actrices Sandra Dee en Bette Davis. Totdat de familie Jackson besloten heeft waar ze hun zoon en broer willen begraven, blijft de gouden kist in de tombe. De hersenen van de King of Pop liggen nog steeds niet in de grafkist, maar zijn bij een lijkschouwer. Die speurt onder meer in het brein van de zanger nog naar de doodsoorzaak.

De krant meldt dat de Jacksons in twee kampen verdeeld zijn. Vader Joe en broer Jermaine zouden Michael het liefst begraven op Neverland. Dat zou dan een museum ร la Graceland moeten worden. Joe en Jermaine staan recht tegenover de rest van de familie, incluis moeder Katherine. Zij willen Michaels laatste wens vervullen en voorkomen dat de King of Pop ooit naar Neverland terugkeert. Michael keerde het landgoed voorgoed de rug toe nadat hij beschuldigd werd van kindermisbruik op Neverland.

Volgens een anonieme bron zou de ruzie tussen de Jacksons zo hoog opgelopen zijn dat Jermaine in een aparte Rolls Royce naar het Staples Center reed. Daar werd dinsdag publiekelijk afscheid genomen van de King of Pop. Voorafgaand aan die dienst was er een gesloten ceremonie voor familie en vrienden.

Een dag eerder nam de familie Jackson in besloten kring afscheid van hun zoon, broer en vader. Bij dat afscheid was de kist open, zegt David Fossett, een neef van Michael tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "Hij leek zichzelf. Het was net alsof hij sliep, hij zag er vredig uit." De aanwezigen verzamelden zich rond de kist. "We spraken met elkaar en huilden samen. Ondanks dat hij een grote entertainer was, blijft hij een familielid."

Volgens Fossett waren Joe en Katherine maandagavond niet aanwezig, maar troffen de aanwezigen elkaar na afloop van het afscheid bij de woning van Michaels ouders. De kinderen van de King of Pop, Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7), waren wel aanwezig. "Ze waren erg verdrietig, ze hebben natuurlijk hun vader verloren." Volgens de neef van de zanger troostten de drie koters elkaar, hielden ze elkaars hand vast en knuffelden ze. "Ook de familie steunde hen. Iedereen steunde elkaar." Tijdens de besloten bijeenkomst werd de gouden kist gesloten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen