Kies je favoriete radiostation

Dossiers

King of Pop blijft heersen over hitlijsten

Shownieuws

Michael Jackson blijft de hitlijsten domineren. De King of Pop staat deze week met 39 nummers in de Single Top 100. In de Album Top 100 komt hij vier keer voor.

Michael Jackson blijft de hitlijsten domineren. De King of Pop, die op 25 juni plotseling overleed, stond vorige week met 33 nummers in de Single Top 100. Deze week neemt Jackson 39 van de honderd plaatsen in.

De nummer 1-positie heeft Jackson nog steeds niet weten te pakken. Die troon is nog steeds voor X Factor-winnares Lisa, wier 'Hallelujah' ook na negen weken over de toonbanken blijft vliegen. Het eerste liedje van de King of Pop staat net als vorige week op de derde plaats. 'Billie Jean' blijft het populairste Jackson-nummer.

Vooral de liedjes die tijdens de herdenking van de King of Pop werden gezongen, doen het deze week goed in de hitlijst. Dinsdag stonden fans, familie en vrienden stil bij het overlijden van de zanger. 'Will you be there' is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer van de Single Top 100. Het nummer werd dinsdag vertolkt door de zwangere actrice Jennifer Hudson. 'Heal the world', dat ter afsluiting van de dienst werd gezongen, stijgt dertig plaatsen naar nummer 16.

In de Album Top 100 eist Jackson de troon op. Stond het 'Best of'-album van Krezip vorige week nog aan top, deze week is het 'King of Pop: the Dutch collection' dat op het rode pluche zetelt. De Tilburgers van Krezip, die vorige week definitief afzwaaiden, zijn een plaatsje gezakt en bevinden zich in een Jackson-sandwich. De King of Pop bezet ook de derde en vierde plaats. Het album 'Thriller 25th anniversary' staat op nummer elf en is het vierde en laatste album van Jackson in de top honderd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen