Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson-resolutie lijkt het niet te halen

Shownieuws

De kans dat Jackson geëerd gaat worden door de Amerikaanse politiek lijkt nihil. De voorzitster van het Huis van Afgevaardigden zegt geen voorstander te zijn.

(Novum/AP) - De kans dat Michael Jackson daadwerkelijk geëerd gaat worden door de Amerikaanse volksvertegenwoordiging lijkt nihil. Nancy Pelosi, voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, heeft donderdag laten weten dat zij de Jackson-resolutie 'niet nodig' vindt.

Het Texaanse democratische congreslid Sheila Jackson Lee diende de resolutie een dag na het overlijden van de King of Pop in. Ze stelt voor dat Jackson wordt geëerd als Amerikaanse legende, muziekicoon en weldoener. Veel steun krijgt ze echter niet: alleen de Californische democraat Diane Watson steunt de motie.

Jackson Lee kan wel op een aantal fikse tegenstanders rekenen. Zo heeft het New Yorkse republikeinse congreslid Peter King gezworen alles uit de kast te halen om het eren van Jackson tegen te gaan. King noemde de King of Pop eerder een 'perverseling, kindermisbruiker en pedofiel' en ergerde zich aan het vereren van Jackson.

Nu blijkt dat ook voorzitster Pelosi geen voorstander van de resolutie is, lijkt de kans klein dat de motie het haalt. Het Huis van Afgevaardigden moet namelijk stemmen over de Jackson-resolutie. Volgens Pelosi zorgt de motie alleen maar voor een onnodige discussie over Jacksons leven.

De King of Pop houdt niet alleen de gemoederen in Washington bezig. Ook politici in Los Angeles zijn druk in de weer na het overlijden van Michael Jackson. Zij maken zich vooral zorgen over wie op moet draaien voor de kosten van de herdenking, die dinsdag plaatsvond. Om de veiligheid van de duizenden fans, familieleden en vrienden te kunnen garanderen, tastte de politie voor 1,4 miljoen dollar (ongeveer één miljoen euro) in de buidel.

Lokale politici presenteren concertpromotor AEG Live de rekening. Volgens een raadslid worden de belastingbetalers afgezet. AEG, eigenaar van het Staples Center waar Jackson werd herdacht, vroeg media enkele tienduizenden dollars voor een plaatsje buiten de sporthal annex concertzaal.

Op zijn beurt bijt ook AEG van zich af. Een topman stelt dat zijn bedrijf niet op hoeft te draaien voor de extra kosten, omdat het vorige maand tienduizenden dollars bijdroeg aan de parade van de LA Lakers. De basketballers, die het Staples Center als thuisbasis hebben, wonnen dit seizoen de NBA. AEG Live laat bovendien weten al een onbekend bedrag bijgedragen te hebben aan de herdenking van de King of Pop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen