Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anton Corbijn schiet hoesfoto album Moke

Shownieuws

Anton Corbijn heeft de hoesfoto's voor het tweede album van de Nederlandse band Moke gemaakt. Hij bleek gecharmeerd van Moke en wilde wel meewerken.

Anton Corbijn heeft de hoesfoto's voor het tweede album van de Nederlandse band Moke gemaakt. Dat heeft het label van Moke vrijdag bekendgemaakt. De Nederlandse fotograaf en cineast, die vooral bekend is geworden met zijn foto's van musici en andere artiesten zoals David Bowie en Björk, bleek volgens de platenmaatschappij gecharmeerd van de Amsterdamse band.

Hij besloot daarom mee te werken aan het nieuwe album 'The long and dangerous sea'. Corbijn, die als filmmaker onlangs nog George Clooney heeft weten te strikken voor zijn tweede speelfilm en als fotograaf in het verleden fotohoezen heeft geschoten voor onder meer U2 en Metallica, is bij het album ook betrokken als artwork director.

Het debuutalbum van Moke, 'Shorland', verscheen twee jaar geleden. De band mocht vervolgens optreden in verschillende clubs en op festivals, radio en de televisie. Vanaf oktober toerde Moke door heel Europa als voorprogramma van onder meer Keane, Amy MacDonald en Razorlight. Dit resulteerde uiteindelijk in een release van het album in Duitsland en een clubtour daar.

'The long and dangerous sea' komt 11 september uit. Momenteel zitten de heren in de afrondende fase van het album.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen