Kies je favoriete radiostation

Dossiers

George Clooney neemt film op in L'Aquila

Shownieuws

George Clooney gaat een film opnemen in de in april door een aardbeving getroffen plaats L'Aquila in Italië. Dat zei hij tegen de overlevenden van de ramp.

(Novum/AP) - George Clooney gaat een film opnemen in de in april door een aardbeving getroffen plaats L'Aquila in Italië. Dat heeft hij gezegd tegen de overlevenden van de ramp, waarbij bijna driehonderd mensen om het leven kwamen en duizenden dakloos raakten. Clooney heeft tijdens de G8-top een bezoek aan de plaats gebracht.

L'Aquila werd geselecteerd als locatie voor de top om de aandacht te vestigen op de verwoestingen waaraan de plaats blootstond. Clooney werd bij zijn bezoek, eveneens bedoeld om L'Aquila in de spotlights te krijgen, vergezeld door acteur Bill Murray.

De 48-jarige acteur, regisseur, scenarist en producent bezocht onder meer getroffen gebouwen. Donderdag vereerde hij daarbij met zijn komst een tentenkamp voor de mensen die door de aardbeving een dak boven hun hoofd zijn kwijtgeraakt. Hij gaf hier vier vrouwen een kus en schudde handen van bewoners van het kamp.

Clooney, als acteur bekend van onder meer 'Ocean's eleven', 'The perfect storm' en 'From dusk till dawn', zei in september in het gebied een deel van een film te willen schieten, wat de lokale economie een impuls kan geven. De thriller gaat over een moordenaar die zich probeert te verschansen in de Italiaanse plaats.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen