Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Krant moet Kate Beckinsale schadevergoeding betalen

Shownieuws

De Britse krant Daily Express moet actrice Kate Beckinsale twintigduizend pond (zo'n 23 duizend euro) schadevergoeding betalen. Dat heeft een rechter bepaald.

De Britse krant Daily Express moet actrice Kate Beckinsale twintigduizend pond (iets meer dan 23 duizend euro) schadevergoeding betalen. Dat heeft een rechter in Londen bepaald, zo meldt de BBC. De krant had in een artikel beweerd dat de 35-jarige actrice uit de remake van de film 'Barbarella' was gegooid.

Het verhaal klopt volgens de advocaat van Beckinsale van geen kant. Beckinsale zou nooit gesprekken hebben gehad om de rol, in het origineel uit 1968 gespeeld door Jane Fonda, voor haar rekening te nemen. Er is nooit sprake van geweest dat ze in de film opduikt, liet hij weten.

Het stuk heeft de actrice behoorlijk geschaad, vindt de advocaat. Door te beweren dat ze uit de film was geschrapt, werd volgens hem gesuggereerd dat de carrière van zijn cliënt bergafwaarts ging.

In het artikel werd onder meer gesteld dat van de remake werd verwacht dat het een grote hit zou gaan worden. "Dus dat zal wel een zware klap zijn voor Kate", zo stond in het stuk, dat ook op de website van de krant was gepubliceerd. De advocaat van de krant laat weten dat de Daily Express excuses aanbiedt en graag de schadevergoeding en de juridische kosten die Beckinsale heeft moeten maken zal betalen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen