Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Makers 'Het geheim' in beroep tegen afwijzing steun

Shownieuws

De makers van 'Het geheim' gaan in beroep tegen de afwijzing van het Nederlands Fonds voor de Film. Die weigerde onlangs het project te steunen.

De makers van de familiefilm 'Het geheim' gaan in beroep tegen de afwijzing van steun vanuit het Nederlands Fonds voor de Film. In het uiterste geval willen de makers, die onder meer ook achter de hitfilm 'Alles is liefde' zitten, zelfs een juridische procedure tegen het Filmfonds starten. Dat zegt producent Frans van Gestel van IDTV donderdag. Het fonds wees steun voor het project onlangs af, waardoor de opnames moesten worden uitgesteld.

Joram Lürsen regisseert 'Het geheim'. Hij boekte eerder successen met onder meer de romantische komedie 'Alles is liefde', die 1,3 miljoen bezoekers naar de bioscopen wist te trekken en daarmee de best bezochte Nederlanse film van de afgelopen twintig jaar is. 'Alles is liefde' sleepte ook de twee belangrijkste prijzen van het Nederlands Film Festival in de wacht.

Ook regiseerde Lürsen 'In Oranje', dat verfilmd gaat worden door een Amerikaanse producent en ook verschillende prijzen won, zoals twee jeugd-Oscars. Scenarioschrijver Frank Ketelaar, die meerdere prijzen en nominaties heeft mogen ontvangen, werkt eveneens mee aan 'Het geheim'.

Het Nederlands Fonds voor de Film wees de familiefilm af, ondanks het beleid dat succesvolle makers nieuwe kansen horen te krijgen, meldt IDTV. "We zullen formeel bezwaar aantekenen bij het Filmfonds", zegt Van Gestel. "Het is bespottelijk dat de regisseur en producent van 'Alles is liefde' en 'In Oranje' niet in staat worden gesteld een volgende film te maken."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen