Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse producent verfilmt 'In Oranje'

Shownieuws

De Amerikaanse producent Wind Dancer Productions gaat de Nederlandse film 'In Oranje' verfilmen. Een filmster met een A-status krijgt een rol in de film.

De Amerikaanse producent Wind Dancer Productions gaat de Nederlandse film 'In Oranje' verfilmen. Het productiehuis heeft van IDTV Film de remakerechten gekocht van het speelfilmdebuut van 'Alles is liefde'-regisseur Joram Lürsen. Wind Dancer gaat de film samen met een studio produceren, meldt IDTV donderdag.

'In Oranje' gaat over het 12-jarige jongetje Remco, een getalenteerd en fanatiek voetballertje met maar één droom: mogen spelen in het Nederlands elftal. Vaderlief Erik is minstens zo fanatiek in het coachen van zijn zoon. Als zijn vader plotseling sterft, stort de wereld van Remco in.

Hij heeft zelfs geen zin meer om te voetballen, maar zijn Surinaamse voetbalvriendje vraagt zijn oma, die een manier heeft om in contact te komen met vader Erik, om hulp. Als Remco vervolgens echter geblesseerd raakt, mag hij van zijn dokter nooit meer voetballen, maar samen met een vriendinnetje verzint hij een plannetje om mee te kunnen doen aan een belangrijke selectiewedstrijd.

De rol van Erik wordt in de Nederlandse versie vertolkt door Thomas Acda. Een filmster met een zogenoemde A-status zal de rol van de vader in de Amerikaanse versie vertolken, zo meldt IDTV. De opnamen vinden in 2010 in Los Angeles plaats.

De Nederlandse speelfilm uit 2004, naar het scenario van Frank Ketelaar en geproduceerd door Motel films en Fu Works, kreeg eerder al een Belgische remake. 'In Oranje' wist meer dan honderdduizend bioscoopbezoekers te trekken en heeft verschillende prijzen binnen weten te slepen, waaronder publieksprijzen op jeugdfestivals in onder meer Hamburg, Kristiansand en Brugge. Ook sleepte de film in Los Angeles twee jeugd-Oscars binnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen