Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barrymore voor film in hol van de leeuw

Shownieuws

Drew Barrymore moet zich in het hol van de leeuw begeven. Voor opnamen van haar nieuwste film 'Going the distance' zit ze volgende week meerdere dagen bij AP.

(Novum/AP) - Drew Barrymore moet zich volgende week voor langere tijd in het hol van de leeuw begeven. De 34-jarige actrice moet voor opnamen van haar nieuwste film 'Going the distance' zich vanaf maandag meerdere dagen melden op het hoofdkantoor van het persbureau The Associated Press in New York.

De werkvloer van AP wordt de set voor de New York Sentinel, de verzonnen krant waarvoor het karakter van de actrice als stagiaire werkt. Terwijl de opnamen voor de romantische komedie plaatsvinden, blijven de journalisten van AP gewoon nieuws vergaren. AP zit sinds 2004 in het pand in New York. De ruimte die het persbureau inneemt, bestrijkt grofweg twee American footballvelden.

Op de redactievloer worden meerdere scènes opgenomen voor de door Nanette Burstein geregisseerde film, waar ook Justin Long, Christina Applegate en Jason Sudeikis in spelen. In de film hebben de karakters van Barrymore en Long een relatie met elkaar. De twee hebben het echter moeilijk met het feit dat ze zo ver van elkaar vandaan wonen.

Ook de krant de New York Daily News, die in hetzelfde gebouw als het hoofdkantoor van AP zit, komt voor in de film. Hier wordt de eveneens fictieve grote concurrent van de Sentinel gemaakt.

Het geld dat AP ophaalt met het 'uitlenen' van de redactievloer, gaat naar het AP Emergency Relief Fund, dat medewerkers en familieleden van AP wereldwijd helpt bij rampen die het bedrijf of de eigen verzekering niet dekt.

Barrymore is onder meer bekend van de films 'E.T.', 'Scream' en de 'Charlie's Angels'-films.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen