Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Herdenking Jackson ook op internet een hit

Shownieuws

Miljoenen mensen hebben de herdenkingsdienst van Michael Jackson via internet gevolgd. Het wereldwijde webverkeer zat negentien procent boven het gemiddelde.

Miljoenen mensen hebben de herdenkingsdienst van Michael Jackson via internet gevolgd. Het wereldwijde webverkeer zat negentien procent boven het gemiddelde. Gedurende het grootste deel van de door onder meer verschillende sterren bezochte dienst in het Staples Center in Los Angeles was het wereldwijde webverkeer zelfs 33 procent drukker dan normaal.

Dat meldt CNN op gezag van Akamai Technologies, een bedrijf in Massachusetts dat het webverkeer in de smiezen houdt. CNN trok op de eigen website gedurende een aantal uur, waarin onder meer de hele ceremonie plaatsvond, 9,7 miljoen live videostreams, zo zei een woordvoerder van de zender.

Het recordaantal kijkers naar de videostreams van CNN gedurende een hele dag stamt met bijna 27 miljoen uit januari. Dit record werd behaald op de inauguratiedag van president Barack Obama.

Hoewel het web kort na de plotselinge dood van de wereldster door het opeens toegenomen webverkeer wat problemen kende, leek het internet de hoeveelheid webverkeer dinsdag beter aan te kunnen. "Tot nu toe hebben we wat vertragingen gezien, maar over het geheel bezien functioneert internet goed", zei een woordvoerder van Keynote Systems, een bedrijf uit San Mateo dat internet monitort, halverwege het evenement in Staples Center.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen