Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'O.J. Simpson loopt niet stiekem weg'

Shownieuws

O.J. Simpson zal niet stiekem de benen nemen of mensen in gevaar brengen als hij hangende zijn hoger beroep op vrije voeten komt. Dat zeggen zijn advocaten.

(Novum/AP) - O.J. Simpson zal niet stiekem de benen nemen of mensen in gevaar brengen als hij gedurende zijn hoger beroep op vrije voeten zou komen. Zijn advocaten hebben het Federaal Hooggerechtshof in Nevada in een maandag ingediend document laten weten dat de voormalioge American football-ster en acteur dat belooft.

Het maandag ingediende document volgde op het op 28 mei namens Simpson ingediende verzoek op borgtocht te worden vrijgelaten. Onder de nieuwe papieren bevindt zich een verklaring van een van de twee handelaren die door Simpson te grazen zou zijn genomen en waarvoor de gevallen ster is veroordeeld.

In de verklaring staat dat de handelaar wilde dat alle beschuldigingen tegen de acteur zouden worden ingetrokken. De aanklager in de zaak zou de handelaar niet in staat hebben gesteld de beschuldigingen in te trekken, omdat hij dacht dat Simpson hem had bedreigd. De aanklager weigert commentaar te geven.

De 61-jarige Simpson, die eerder al in opspraak kwam vanwege de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend in 1995, werd begin december veroordeeld tot een celstraf van 33 jaar voor ontvoering en beroving onder bedreiging van een vuurwapen, na een mislukte poging sportmemorabilia en persoonlijke voorwerpen terug te krijgen van twee handelaren in een hotel in Las Vegas in 2007. Na negen jaar maakt Simpson kans op voorwaardelijke vrijlating.

De advocaten van Simpson hebben hoger beroep aangetekend tegen de veroordeling. Het Federaal Hooggerechtshof in Nevada is van plan op 3 augustus de beide partijen in de zaak hun zegje te laten doen over het verzoek van de kant van Simpson om op borgtocht vrijgelaten te worden, hangende de beslissing over het hoger beroep. Hoe hoog het bedrag van de borgtocht moet zijn, is nog onduidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen