Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pia Douwes in musical Chicago in Londen

Shownieuws

Pia Douwes gaat de hoofdrol spleen in de musical Chicago in Londen. Vanaf 14 september kruipt zij zes weken lang in de huid van Velma Kelly.

Pia Douwes gaat de hoofdrol spleen in de musical Chicago in Londen. Vanaf 14 september kruipt zij in het Cambridge Theatre zes weken lang in de huid van Velma Kelly, meldt Joop van den Ende Theaterproducties woensdag.

Douwes vervulde de rol van Kelly al in 1999 in de Nederlandse versie van Chicago. In 2003 en 2004 stond ze met de rol op Broadway. "Sinds ik de rol in Londen heb gespeeld, kreeg ik zo'n beetje elk half jaar een telefoontje of ik wilde terugkomen. Ja, natuurlijk wilde ik dat. Dolgraag zelfs. Maar er kwam telkens iets tussen. Nu kan het eindelijk wel", zegt de musicalster.

De 44-jarige musicalzangeres en actrice had afgelopen weekeinde de slotvoorstelling van Sunset Boulevard. In november staat haar volgende grote klus op de agenda: het televisieprogramma 'Op zoek naar Mary Poppins'. Douwes is een van de weinige Nederlandse musicalsterren die geregeld ook in het buitenland op de planken staat. Zo vervulde ze de hoofdrol in de Oostenrijkse en Duitse productie van Elizabeth. Ook speelde ze een rol in de Nederlandse en de Duitse productie van 3 Musketiers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen