Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doodsoorzaak Michael Jackson blijft raadsel

Shownieuws

Het is nog altijd onduidelijk waaraan popster Michael Jackson is overleden. Ook zijn overlijdensakte verschaft daarover niet meer duidelijkheid.

(Novum/AP) - Het blijft onduidelijk waaraan popster Michael Jackson is overleden. Ook zijn overlijdensakte, die door gezondheidsfunctionarissen is vrijgegeven, verschaft daarover niet meer duidelijkheid. Het overlijdenscertificaat is vrijgegeven zonder dat daar een doodsoorzaak staat aangegeven. Bij de doodsoorzaak staat slechts: uitgesteld.

Jackson overleed 25 juni na een hartaanval waarvan niet helder is hoe die ontstond. De plaatsvervangend lijkschouwer in Los Angeles heeft bekendgemaakt dat nog onderzoek wordt uitgevoerd op de hersenen van de King of Pop. "Zodra we klaar zijn met ons onderzoek, geven we ze terug aan de familie", zegt de plaatsvervangend lijkschouwer.

Het komt vaker voor dat een lijkschouwer hersenen of monsters ervan langer vasthoudt. De plaatsvervangend lijkschouwer zegt dat families soms wachten hun geliefde te begraven totdat ze de hersenen terug hebben. Wat de familie van de overleden ster van plan is te doen, weet hij niet. "Het laatste wat ik heb gehoord, is dat ze het lichaam nog niet gaan begraven."

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de 50-jarige zanger wordt voortgezet door de politie en de lijkschouwer. Op het overlijdenscertificaat staat verder onder meer dat Jackson muzikant van beroep en een gescheiden man was. Zus La Toya Jackson heeft de informatie voor de akte gegeven. La Toya was een van de verschillende familieleden die 25 juni naar het ziekenhuis was gekomen, waar Jackson dood werd verklaard. Waar Jackson begraven gaat worden, staat niet aangegeven in het document.

Een woordvoerder van de politie heeft laten weten dat Jackson niet wordt begraven op de Forest Lawn begraafplaats. Daar vond dinsdag voorafgaand aan de grote publieke herdenkingsceremonie in het Staples Center een besloten herdenkingsbijeenkomst plaats voor vrienden en familie van de King of Pop. Volgens entertainmentwebsite TMZ waren bij de dienst zo'n honderd mensen aanwezig.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen