Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dochter sluit publieke herdenking Jackson af

Shownieuws

De King of Pop is dinsdag herdacht in Los Angeles. De herdenking was rond 21.45 uur Nederlandse tijd afgelopen. Zijn dochter Paris sprak het publiek toe.

De King of Pop, die op 25 juni overleed na een hartstilstand, is dinsdag herdacht in Los Angeles. De publieke herdenking was rond 21.45 uur Nederlandse tijd afgelopen. Voorafgaand aan die bijeenkomst namen vrienden en familie in besloten kring afscheid van Michael Jackson. Aansluitend volgde een publieke dienst die wereldwijd live werd uitgezonden.

Aan het einde van de publieke ceremonie spraken Jermaine en Marlon, Michaels broers en bandmaatjes uit de Jackson 5, het publiek toe. Ook Paris Jackson, de 11-jarige dochter van Michael, nam de microfoon. Ze zei dat haar vader vanaf haar geboorte de beste vader is geweest. "Ik hield zo veel van hem", zei het meisje terwijl ze in tranen uitbarstte.

Tijdens de publieke ceremonie stond het opgebaarde lichaam van de King of Pop voorin het Staples Center. De gouden kist was bezaaid met rode rozen. Sterren als Lionel Richie, John Mayer en Mariah Carey droegen liedjes op aan Jackson. De hoogzwangere actrice en zangeres Jennifer Hudson zong Jacksons hit 'Will you be there'. Een zeer emotionele Stevie Wonder bracht 'Never dreamed you'd leave in summer' ten gehore. Voor hij het nummer inzette, zei Wonder dat hij gehoopt had dit moment nooit mee te hoeven maken. "God had Michael kennelijk harder nodig dan wij'.

Jermaine Jackson, de oudere broer van de King of Pop, bracht 'Smile' ten gehore, het nummer van Charlie Chaplin dat in 1995 werd gecoverd door Michael. Tijdens de laatste concerten van de HIStory tour droeg Michael het nummer op aan de toen pas overleden prinses Diana. Na afloop van het nummer liep een huilende Jermaine, die met de kenmerkende witte handschoen op het podium stond, terug naar zijn familie.

De aanwezigen, elfduizend fans en familie en vrienden van Jackson, werden toegesproken door onder meer Queen Latifah. De actrice oogstte applaus met haar opmerking dat Michael de grootste ster op aarde was. Ook Motown-grondlegger Berry Gordy kreeg de handen op elkaar toen hij stelde dat Jackson 'gewoonweg de grootste entertainer aller tijden' was.

Politica Sheila Jackson-Lee zei tijdens de dienst dat ze bij het Amerikaanse congres een motie heeft ingediend omdat ze Michael Jackson wil laten erkennen voor zijn liefdadigheidwerk en voorbeeldfunctie. Ook de politica ontving applaus, toen ze zei dat iedereen onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. Een ander congreslid haalde maandag nog uit naar Jackson. Pete King maakte de King of Pop uit voor 'smeerlap', 'pedofiel' en 'kinderverkrachter'.

Aan het eind van de ceremonie verwees Marlon Jackson naar de vele media-aandacht waarop zijn broer altijd moest rekenen. Nadat de familie en vrienden 'We are the world' en 'Heal the world' meegezongen hadden, zei Marlon: "Misschien laten ze je nu met rust Michael." Nadat het lichaam van de King of Pop de sporthal annex concertzaal weggedragen was, sloot een pastoor de emotionele bijeenkomst af met een gebed. Wanneer Michael Jackson begraven wordt, heeft de familie niet bekend gemaakt. Geruchten gaan dat de King of Pop dinsdag nog ter aarde besteld wordt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen