Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Publieke herdenking King of Pop gestart

Shownieuws

Iets na 19.30 uur is in Los Angeles de herdenking van Michael Jackson gestart. Onder begeleiding van een gospelkoor kwam de kist het Staples Center binnen.

Iets na 19.30 uur is in Los Angeles de publieke herdenking van Michael Jackson van start gegaan. Onder begeleiding van een gospelkoor werd het lichaam van de King of Pop het Staples Center binnengedragen. De gouden kist, bedekt met rode bloemen, staat vooraan in de sporthal. Sterren als Stevie Wonder en Mariah Carey wonen de herdenking bij.

De lijkwagen met het stoffelijk overschot van de King of Pop arriveerde tegen 18.45 uur bij het Staples Center in het centrum van Los Angeles. Een half uur later werden twee brieven voorgelezen. De eerste was van Jacksons goede vriendin Diana Ross, die zich verontschuldigde voor haar afwezigheid. De tweede brief was van Nelson Mandela, die de familie Jackson een hart onder de riem stak. De oud-president van Zuid-Afrika schreef mee te rouwen met de miljoenen fans en de Jacksons.

Zo'n elfduizend fans wonen de herdenkingsdienst in de sporthal annex concertzaal bij. Enkele duizenden anderen volgen de dienst in een nabijgelegen theater. In het hele land komen fans bijeen om samen naar de dienst te kijken. De familie van Jackson heeft de beelden gratis ter beschikking gesteld, zodat zoveel mogelijk mensen hun zoon en broer kunnen herdenken.

Volgens entertainmentwebsite TMZ zijn zo'n 50 duizend fans zonder kaartjes voor de dienst afgereisd naar Los Angeles. Wereldwijd wordt de King of Pop herdacht. Dinsdag waren er bijeenkomsten in onder meer Japan, China, Groot-Brittannië en Duitsland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen