Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Farrah Fawcett naar laatste rustplaats gebracht

Shownieuws

Vrienden en familie hebben dinsdagmiddag afscheid genomen van de donderdag overleden Farrah Fawcett. De dienst begon met een speech van Fawcetts zoon.

(Novum/AP) - Vrienden en familie hebben dinsdagmiddag tijd afscheid genomen van de donderdag overleden Farrah Fawcett. Voordat de Charlie's Angels-actrice naar haar laatste rustplaats werd gebracht, was er een afscheidsdienst in de Cathedral of Our Lady of the Angels in Los Angeles.

De uitvaartdienst, die een uur duurde en alleen voor genodigden toegankelijk was, begon met een toespraak van Redmond O'Neal. De 24-jarige zoon van Fawcett zit vast voor een reeks drugsdelicten, maar mocht zijn cel verlaten om bij de begrafenis van zijn moeder te zijn. Hij stond niet naast haar sterfbed, maar moest telefonisch afscheid nemen.

Ook de man met wie Fawcett jarenlang een knipperlichtrelatie had, Ryan O'Neal, sprak de aanwezigen toe. Vlak voor haar dood verloofde de 62-jarige actrice zich met O'Neal, maar voor een trouwerij was geen tijd meer. Twee oncologen, die Fawcett tijdens haar verloren strijd tegen kanker bijstonden, hielden toespraken bij een dienst die met veel muziek werd omlijst.

Na de ceremonie, die door zo'n vijfhonderd genodigden werd bijgewoond, werd de Fawcetts kist naar buiten gedragen door onder meer Ryan O'Neal. Omstanders hoorden hoe hij de deur van de lijkwagen aanraakte en 'tot ziens, schatje' zei.

Farrah Fawcett verloor donderdag haar drie jaar durende strijd tegen kanker. In 2006 werd bij de actrice anale kanker vastgesteld. De ziekte zaaide uit naar andere lichaamsdelen, onder meer haar lever. Fawcett, die in de jaren zeventig speelde in de tv-serie Charlie's Angels en uitgroeide tot een sekssymbool, liet haar strijd tegen kanker vastleggen. De documentaire Farrah's Story werd half mei uitgezonden en kluisterde negen miljoen Amerikanen aan de buis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen