Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fans herdenken Michael Jackson in Apollo Theater

Shownieuws

Duizenden fans van Michael Jackson zijn dinsdagavond bijeengekomen bij het Apollo Theater in Harlem, New York. Jacksons carrière begon in het beroemde theater.

(Novum/AP) - Duizenden fans van Michael Jackson zijn dinsdagavond bijeengekomen bij het Apollo Theater in Harlem, New York. Zeshonderd van hen woonden een herdenkingsbijeenkomst voor de King of Pop bij in het beroemde theater, waar Jacksons carrière begon.

Michael stond in 1976 voor het eerst op het podium van het Apollo Theater. De Jackson 5 wonen die avond een talentenjacht. Dinsdag kwamen duizenden fans bijeen om het leven van de donderdag overleden ster te vieren. Ze dansten uitbundig op zijn grootste hits en zongen 'Thriller' en 'Beat it' mee. Ook buiten op straat was het een drukte van belang. Sinds donderdag hebben fans van de King of Pop zich bij het beroemde theater verzameld.

De fans waren dinsdag niet de enigen die eer betoonden aan Jackson. Stevie Wonder stond tijdens zijn optreden tijdens een jazzfestival in het Canadese Montreal stil bij het overlijden van de King of Pop. Wonder paste de tekst van zijn hit 'I just called to say I love you' aan en zong 'Michael knows that I'm here and I love you'. De bijzondere uitvoering roerde niet alleen Wonder, wiens stem meerdere malen oversloeg, maar ook het publiek.

De King of Pop zal de komende tijd nog vaak worden herdacht. Vrijdag kan het publiek op Neverland afscheid nemen van Jackson, zijn lichaam wordt opgebaard op het landgoed. AEG Live, dat de comebackconcerten van de zanger regelde, zegt dat er waarschijnlijk een tribute-concert komt. Jacksons broers en zussen zouden samen met andere artiesten gebruikmaken van de choreografie en kleding die gemaakt is voor de vijftig 'This is it'-shows. Jackson zou vanaf 13 juli tot maart volgend jaar in de Londense O2 Arena staan.

De oefeningen en trainingen voor de shows zijn vastgelegd. Volgens AEG Live worden de beelden in de toekomst mogelijk uitgebracht, omdat Jacksons shows de beste concerten ooit moesten worden. Topman Randy Phillips: "Vroeg of laat moet de wereld deze productie zien."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen