Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schoudervullingen geven poldermode vorm

Shownieuws

De Nederlandse vrouw moet massaal aan de schoudervulling. Dat is wat oud-model Daphne Deckers dit jaar heeft opgestoken van Amsterdamse Fashionweek.

Nederlandse vrouwen moeten massaal aan de schoudervulling. Dat is wat oud-model en presentatrice Daphne Deckers dit jaar heeft opgestoken van Amsterdam International Fashionweek. Aan het modegeweld kwam zondag een einde toen de 21e en laatste modeshow werd gelopen.

"Het leuke hiervan is dat je optisch een slankere taille krijgt", vertelt de 'Holland's Next Top Model'- presentatrice aan Novum Nieuws. "Hiermee doel ik niet op de stijl van Joan Collins van Dynasty maar op de schoudervulling van 2009, die beter op de schouder aansluit."

Stylist Bastiaan van Schaik maakt het een stuk makkelijker. Volgens hem hoef je alleen maar naar je lichaam te kijken. "Het maakt helemaal niet uit als je wat ronder bent, als je het maar niet verhult. Ik zou het juist meer accentueren." Waar de stylist vooral voor pleit is goed passende kleding. "Als je zorgt dat je kleding goed past, dan zie je er altijd goed uit."

Presentatrice Nicolette Kluijver doet helemaal niet moeilijk over mode. Haar advies: "Houd het simpel met gewoon een leuk shirtje en een goede jeans." Waarna de BNN-presentatrice er meteen lachend achteraan roept: "Weet ik veel, ik ben helemaal niet fashionbewust."

Is de rest van Nederland dat wel? Hier zijn de meningen over verdeeld. Lucas Ossendrijver, ontwerper van het Internationale modelabel Lanvin, hoeft niet na te denken over de vraag en komt meteen met een volmondig nee. Ossendrijver vindt wel dat de Nederlandse mode in beweging is en dat het de goede kant opgaat. Maar de vermeende zuinigheid zit toch diepgeworteld in ons land, vindt de designer. "De prijs blijft voor de Nederlanders toch een moeilijk punt."

Bastiaan van Schaik is een stuk vaderlandslievender. De stylist beweert niet alleen dat Nederland een modeland is, hij gaat nog een stap verder: "Het is een van de meeste leuke en trendy landen van de wereld." In het kikkerlandje beginnen volgens de stylist de trends, als het hier wordt opgepikt dan gaat het over de wereld en dan komt het daarna weer terug op de catwalk in Milaan en Parijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen