Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteurs tegen sluiting Hollywood-hospitaal

Shownieuws

Hollywood-acteurs verzetten zich tegen de sluiting van een verzorgingstehuis. Het tehuis, waar veel acteurs hun laatste dagen sleten, moet dit jaar dicht.

Hollywood-acteurs verzetten zich tegen de sluiting van een verzorgingstehuis. Het tehuis, waar veel bekende acteurs hun laatste dagen sleten, moet dit jaar dicht. Acteursvakbond Screen Actors Guild (SAG) heeft zaterdag tegen de sluiting van het historische pand gestemd.

De acteurs reageren verontwaardigd op de sluiting: volgens hen gaat belangrijk erfgoed verloren. Het verzorgingshuis moet dicht vanwege grote verliezen. Door de sluiting zouden driehonderd werknemers op straat komen te staan. Daarnaast voeren de acteurs aan dat fragiele patiënten de verhuizing niet zullen overleven.

De acteursvakbond heeft geen zeggenschap over het tehuis, maar veel van de leden leveren een financiële bijdrage. Het bestuur noemt het teleurstellend dat de vakbond tegen hun besluit heeft gestemd. De directeur van SAG zei hierover: "Wij proberen zo het erfgoed te bewaren. We vinden dat het hospitaal moet blijven."

Het ziekenhuis werd in 1948 geopend. Acteurs als Mary Astor, Norma Shearer, 'Gone with the wind'-acteur Hattie McDaniel en de ster van 'Tarzan' Johnny Weismuller hebben hier gewoond.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen