Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Slachter' zusje Kelsey Grammer niet eerder vrij

Shownieuws

De moordenaar van het zusje van acteur Kelsey Grammer is niet vervroegd op vrije voeten gekomen. Grammer had hier in een brief ook om gesmeekt.

(Novum/AP) - De moordenaar van het zusje van acteur Kelsey Grammer komt niet vervroegd vrij. Dat is de uitkomst van een hoorzitting en een schriftelijke verklaring die de 54-jarige acteur aflegde. In de brief noemt hij de man een slachter en een monster.

Grammer, bekend van de Amerikaanse televisieseries Frasier en Cheers, kon niet bij de hoorzitting zijn. Door regen veroorzaakte liep hij vertraging op op Kennedy International Airport in New York. Hij had daarom een brief geschreven, waarin hij schrijft wat voor geweldig meisje zijn zusje was.

Karen Grammer werd op 1 juli 1975 op 18-jarige leeftijd ontvoerd bij een restaurant in Colorado Springs door een groep mannen, onder wie Freddie Glenn. Vervolgens werd ze meermaals verkracht en door Glenn doodgestoken. De nu 52-jarige man is behalve voor deze moord ook veroordeeld voor de moord op de 28-jarige motelkok Daniel Van Lone op 19 juni 1975 tijdens een overval en de moord op de 19-jarige soldaat Winfred Profitt tijdens een drugsdeal.

Aanvankelijk had Glenn de doodstraf gekregen. In 1978 werd die echter omgezet in een levenslange gevangenisstraf, met kans op vervroegde vrijlating. Glenn bood tijdens de hoorzitting zijn excuses aan voor zijn deelname aan 'zoiets verschrikkelijks', meldt The Denver Post. "Ik heb oprecht heel veel spijt."

Grammer laat in de verklaring weten nooit te zullen accepteren dat de moordenaar van zijn zusje met iets minder dan zijn leven voor 'deze nachtmerrie' moet boeten. Karen Grammer was volgens haar broer een heel slim en net meisje. "Ze schreef poëzie. We konden uren lachen samen. Ik werd geacht haar te beschermen, maar dat lukte mij niet. Het heeft me bijna verwoest. Toen we hoorden dat deze man mogelijk vervroegd wordt vrijgelaten, begon het lijden opnieuw." Glenn komt in 2014 opnieuw in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

De familie van Grammer heeft de afgelopen decennia klap na klap gehad. In 1968, toen de acteur 13 jaar oud was, werd zijn vader, die hij slechts twee keer had gezien na de man was gescheiden van zijn moeder, voor zijn eigen huis op de Virgin Islands vermoord. In 1980 kwamen daarnaast zijn tweeling halfbroers om toen ze bij een duikongeluk werden aangevallen door een haai.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen