Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cabaretprogramma voor Arie Boomsma

Shownieuws

Arie Boomsma gaat voor de EO een cabaretprogramma presenteren. In 'Loopt een man over het water' houden atheïstische cabaretiers een conference over Jezus.

Arie Boomsma gaat voor de Evangelische Omroep een cabaretprogramma presenteren. In 'Loopt een man over het water' krijgen atheïstische cabaretiers de opdracht een conference over Jezus te maken. De EO, die Boomsma eerder dit jaar schorste, maakt maandag bekend dat het programma vanaf 31 augustus wordt uitgezonden.

"Het is een spannende dialoog die in het programma ontstaat", zegt Boomsma. "Denk aan de EO en je denkt aan Jezus. Tegelijkertijd stellen we ons ook kwetsbaar op. Dat maakt dit programma interessant." De eerste cabaretier die de uitdaging aangaat is Guido Weijers. De EO heeft de intentie voor volgend jaar een hele serie van het programma te maken.

Boomsma, die voor de EO onder meer 40 Dagen Zonder Seks presenteerde, werd in maart geschorst door de omroep. De schorsing van drie maanden volgde op een fotoreportage voor L'Homo, de homo-uitgave van het tijdschrift Linda. Aanvankelijk moest de 35-jarige domineeszoon zijn werkzaamheden drie maanden staken, maar de EO kortte de schorsing in met drie weken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen