Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederland nog steeds gecharmeerd van Harry Potter

Shownieuws

De 'Harry Potter'-film blijft de Nederlandse filmlijsten domineren. In Amerika is de tovenaarsleerling van de troon gestoten door een animatiefilm.

(Novum/AP) - Harry Potter blijft de Nederlandse bioscoopbezoeker betoveren. 'Harry Potter and the half-blood prince', gebaseerd op de boekenreeks van J.K Rowling, domineert nog steeds de Nederlandse filmlijsten.

In de Verenigde Staten is de bebrilde tovenaarsleerling van zijn troon gestoten door vijf cavia's uit de animatiefilm 'G-Force'. De kleine huisdiertjes brachten dit weekeinde in Amerika ruim 22 miljoen euro op, terwijl het zesde deel van Harry Potter circa 21 miljoen euro in het laatje bracht.

In nieuwkomer 'G-Force', waarin onder meer de stemmen van Penelope Cruz en Nicolas Cage te horen zijn, wordt een speciaal getraind team van cavia's door de Amerikaanse overheid gestuurd om de plannen van een gestoorde miljardair te dwarsbomen. De animatiefilm van Walt Disney verschijnt woensdag op het witte doek in de Nederlandse bioscopen.

De oerbeesten van 'Ice age 3: Dawn of the dinosaurs' blijven voor de tweede week op nummer twee staan. De beestjes stonden twee weken lang aan kop, voordat de 'Harry Potter'-film uitkwam en wisten zelfs 'Brüno' voor te blijven. Het homoseksuele typetje van komiek Sacha Baron Cohen blijft deze week op nummer drie staan in de Nederlandse lijst.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen