Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Danser Ivan getroffen door hartinfarct

Shownieuws

Ivan Paulovich heeft een hartinfarct gehad. De 19-jarige winnaar van 'So you think you can dance' werd zaterdag getroffen door het hartinfarct.

Ivan Paulovich heeft een hartinfarct gehad. Dat heeft de manager van de winnaar van de talentenjacht 'So you think you can dance' maandag bekendgemaakt. De 19-jarige danser werd zaterdag getroffen door het hartinfarct. Hij lag op dat moment al in een ziekenhuis met een longontsteking.

De in België woonachtige Paulovich was vrijdag om 06.00 uur naar het ziekenhuis gegaan, vertelt zijn manager. "Hij had hoge koorts en was heel erg benauwd." In het ziekenhuis werd een longontsteking bij Ivan geconstateerd. Hij kreeg een infuus, werd aan beademingsapparatuur gelegd en kreeg pijnstillers en antibiotica.

Ivan vertelde maandagavond zelf in RTL Boulevard dat hij een bacterie heeft opgelopen, die zich in zijn longen had genesteld. Vervolgens wist de bacterie zijn hartvlies en hartspier te bereiken, zei hij. "Dan krijg je opeens een steek die je door je hele lichaam voelt. Alsof er messen in je worden gestoken", vertelde Ivan. "Voor mijn gevoel duurde het tien minuten, maar in werkelijkheid was het een minuut of vier, vijf."

De 19-jarige danser heeft twee dagen op de intensive care gelegen. Inmiddels is hij daar weer vanaf. Wel ligt hij nog steeds in het ziekenhuis Het Klina in het Belgische Brasschaat. "Hij voelt zich naar omstandigheden nu wel redelijk. Verder is er weinig over te zeggen. Dat zoiets gebeurt met een jongen van 19 verwacht je niet."

Ivan zelf vindt het ook bizar dat hij met zijn 19 jaar een hartinfarct heeft gehad. "Dat is heel, heel erg." Behalve de longontsteking en het hartinfarct kampt Ivan ook nog met een slijmbeursontsteking aan zijn rechterknie, die hij zo'n twee maanden geleden opliep toen hij verkeerd terechtkwam na een sprong. Over twee maanden wil zijn arts hem hiervoor weer zien. "Ik kan mij gewoon geen leven voorstellen zonder dansen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen