Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kunsthal Rotterdam heet Tour welkom

Shownieuws

De Kunsthal in Rotterdam doet mee aan de wielerkoorts rond de start van de Tour de France volgend jaar in de Maasstad. Het museum opent een expositie.

De Kunsthal in Rotterdam doet mee aan de wielerkoorts rond de start van de Tour de France volgend jaar in de Maasstad. Het museum opent twee weken voor de proloog op 3 juli een expositie over het circus rond de grootste wielerronde ter wereld.

Bezoekers van de tentoonstelling moeten zich midden in het tourgeweld wanen. Daarvoor worden verhalen gebruikt van oud-renners, journalisten en liefhebbers, maar ook foto's en filmfragmenten.

Alle aspecten van de Tour komen aan bod, kondigt het museum maandag aan. Van de materiaalman die de fietsen onderhoudt tot de verslaggever, en van de verzorgers van de renners tot de rondedames die de winnaars op het podium feliciteren.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb nam zondag op de slotdag van de afgelopen Tour de France een gele leiderstrui in ontvangst van zijn ambtgenoot in Parijs. Daarmee werd het stokje van de ronde symbolisch overgedragen aan Rotterdam.

De tourkaravaan wordt volgend jaar op 1 juli welkom geheten in Rotterdam. Op 3 juli vindt de eerste etappe plaats, als de renners vanaf Rotterdam-Zuid over de Erasmusbrug en de Willemsbrug rijden. In de week van de Grand Départ verwacht Rotterdam anderhalf miljoen bezoekers in de stad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen