Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Amy Winehouse stierf bijna in de armen van ex'

Shownieuws

Amy Winehouse was bijna gestorven aan een overdosis. Ex-man Blake Fielder-Civil vertelde hoe de zangeres bijna bezweek na drie dagen vol drank en drugs.

Amy Winehouse was bijna gestorven aan een overdosis. Haar ex-man Blake Fielder-Civil vertelde maandag aan de Britse boulevardkrant The Sun hoe Amy in zijn armen bijna bezweek. Het incident begon nadat ze drie dagen aan de drank, heroïne en crack had gezeten om het succes van haar album 'Back To Black' te vieren.

De 27-jarige Blake, die deze maand gescheiden is van Winehouse, kreeg de 'Rehab'-zangeres die betreffende avond eindelijk zover om naar boven te gaan en te slapen. Hij maakte zich zorgen aangezien de 25-jarige ster al drie dagen had doorgehaald en nog geen moment had geslapen. "We zaten wat te praten op het bed en toen werden haar ogen zwart en stopte ze met ademhalen." De zangeres kreeg een aanval, ze trilde zo hevig dat ze van het bed afviel, vertelde Blake.

Fielder-Civil, die zelf ook high was van de drugs, probeerde haar in een goede positie te leggen, want de zangeres had een hevige epileptische aanval. Blake beschrijft hoe hij in totale paniek had geprobeerd om de tong van zijn toenmalige vrouw uit haar mond te halen zodat ze er niet op zou bijten. Meteen daarna gaf Blake de zangeres mond-op-mondbeademing.

"Ik had haar in mijn armen en ik dacht dat dat de plek zou zijn waar Amy zou sterven." Kort hierop is ze per taxi naar een ziekenhuis in Londen gebracht, waar ze voor de tweede keer in elkaar stortte bij de ontvangstbalie. "Dit is het meest beangstigende wat ik ooit in mijn leven heb gezien", vertelt Fielder-Civil.

Fielder-Civil heeft in de gevangenis gezeten voor het gebruik van de drug GHB. De ouders van Winehouse beschuldigen Blake ervan dat hij hun dochter in aanraking heeft gebracht met drugs. Blake verklaart zelf dat hij Winehouse altijd heeft aangemoedigd om te stoppen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen