Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackson-fans blijven dansen voor hun idool

Shownieuws

Fans van de King of Pop blijven hun idool eren met flashmobs. Zondag was het de beurt aan Hongkong. Nog steeds is niet duidelijk waaraan Jackson is gestorven.

(Novum/AP) - Fans van de overleden King of Pop blijven hun idool eren met flashmobs. Zondag werd op verschillende plekken in Hongkong gedanst op Jacksons muziek. Honderden fans kwamen nonchalant bijeen, dansten op 'Beat it' en gingen daarna uit elkaar alsof er niets gebeurd was.

Ruim een maand na Jacksons dood trekken de flashmobs nog steeds de wereld over. Vorige week zondag kwamen honderden mensen bijeen in Amsterdam. Op het Museumplein, het Leidseplein, de Keizersgracht en de Dam voerden ze het bekende dansje uit 'Thriller' uit. Ook in San Francisco, Londen en Stockholm werden nietsvermoedende voorbijgangers verrast door de Jackson-fans.

Nog steeds is niet duidelijk waardoor de King of Pop op 25 juni om het leven kwam of wie verantwoordelijk is voor zijn dood. Vrijdag werd bekend dat Jacksons lijfarts Conrad Murray als verdachte wordt gezien. Volgens entertainmentwebsite TMZ onderzoekt de politie verschillende scenario's. Zo heeft Murray de zanger mogelijk propofol toegediend, om hem vervolgens alleen in een slaapkamer achter te laten. Jackson zou al dood zijn geweest toen zijn lijfarts terugkeerde.

Propofol is een krachtig verdovingsmiddel dat via een infuus wordt ingebracht en met name wordt gebruikt in ziekenhuizen. Het medicijn werd aangetroffen in Jacksons woning. TMZ meldt op basis van ingewijden dat de King of Pop aan een infuus lag toen ambulancebroeders hem aantroffen. Murray zou de broeders in de weg hebben gelopen en hebben afgedwongen dat Jackson naar een ziekenhuis werd vervoerd, hoewel al duidelijk was dat hij was gestorven. In het ziekenhuis werd de 50-jarige zanger dood verklaard.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen