Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson niet begraven op Neverland

Shownieuws

Michael Jackson wordt niet begraven op landgoed Neverland. Dat heeft zijn vader gezegd. De familie wil Jackson pas begraven als de doodsoorzaak bekend is.

(Novum/AP) - Michael Jackson wordt niet begraven op zijn voormalige landgoed Neverland. Dat heeft zijn vader Joe gezegd. De familie wil de donderdag overleden King of Pop pas begraven als de uitslag van de tweede autopsie bekend is.

Volgens Joe Jackson is de familie nog in conclaaf over hoe ze hun verloren zoon en broer het best kunnen eren. Eerst moet duidelijk worden waaraan Michael is overleden. Maandag werd bekend dat het behoorlijk lang heeft geduurd voordat er hulpdiensten werden ingeschakeld.

De King of Pop kreeg donderdag een hartaanval, waarna zijn lijfarts hem vond en begon met reanimeren. Volgens een advocaat van de arts heeft het twintig tot dertig minuten geduurd voordat Conrad Murray hulpdiensten inschakelde. Dat kwam doordat de lijfarts onbekend was in Jacksons woning en er geen telefoon in de slaapkamer van de King of Pop was. Het kostte de arts tijd om iemand te vinden die 911 kon bellen.

Uit gegevens van de brandweer blijkt dat de ambulances binnen drie minuten bij Jacksons villa waren. Vervolgens zijn hulpdiensten bijna drie kwartier met de 50-jarige zanger bezig geweest, waarna hij naar een ziekenhuis werd gebracht. Daar werd hij dood verklaard.

Hoewel de uitslag van de autopsies en toxicologisch onderzoek nog op zich laat wachten, gaan er verhalen dat een overdosis pijnstillers de King of Pop fataal is geworden. Maandag zijn onderzoekers teruggekeerd naar de woning van Jackson om bewijsmateriaal te verzamelen. Daarbij zouden verschillende medicijnen in beslag zijn genomen. Een woordvoerder van de lijkschouwer wilde niet zeggen om welke medicijnen het gaat en waar ze zijn gevonden. Ook is niet bekend welke zijn meegenomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen