Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Party biedt Sylvie van der Vaart alsnog excuses aan

Shownieuws

Party heeft dinsdag alsnog haar excuses aangeboden aan Sylvie van der Vaart. Vorige week plaatste het blad een getrukeerde foto van de voetbalvrouw op de cover.

Party heeft dinsdag alsnog haar excuses aangeboden aan Sylvie van der Vaart. Vorige week plaatste het weekblad een getrukeerde foto van de voetbalvrouw, bij wie in mei borstkanker werd vastgesteld, op de cover waarop ze kaal stond afgebeeld. Volgens haar advocaat en woordvoerder voorkomt Party een rechtszaak met de verontschuldigingen.

Het weekblad hield lange tijd voet bij stuk en bleef achter de foto staan. Onder druk van advocaat Robert Geerlings gaat Party toch overstag. Het blad maakt publiekelijk excuses aan de 31-jarige voetbalvrouw en doneert uit haar naam vijfduizend euro aan Pink Ribbon, dat zich inzet voor meer bewustwording over borstkanker. Bovendien drukt het blad deze week op de cover de tekst 'Sylvie, onze oprechte excuses' af.

"De excuses zijn niet geheel vrijwillig", reageert Geerlings. "Ik heb Party een brief gestuurd waarin ik stappen aankondigde. Die kon het blad voorkomen door te voldoen aan de voorwaarden. Doen ze dat, dan is voor ons de kous af." De getrukeerde foto veroorzaakte heftige reacties, niet alleen bij Van der Vaart zelf. "Sylvie zag de afbeelding via internet, nadat ik haar een seintje had gegeven. Ze was in shock", zegt Geerlings, die niet alleen raadsman maar ook woordvoerder van de voetbalvrouw is. Andere bladen keurden de cover van Party, dat zich het brutaaltje onder de bladen noemt, af. De meesten staken Van der Vaart juist een hart onder de riem.

Ondanks de 'niet geheel vrijwillige excuses' is Party volgens Geerlings wel gaan inzien een grens te hebben overschreden. "Ze hebben zelf toegegeven dat het te ver ging." Door te voldoen aan de eisen van Geerlings en Van der Vaart voorkomt het weekblad een rechtszaak. "Als het tot een zaak was gekomen, was de vordering aanzienlijk hoger geweest."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen