Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eigendommen Michael Jackson naar moeder

Shownieuws

De moeder van Michael Jackson beheert sinds maandag een deel van de eigendommen van de King of Pop. Ook kreeg ze de voorlopige voogdij over zijn drie kinderen.

(Novum/AP) - De 79-jarige moeder van Michael Jackson beheert sinds maandag een deel van de eigendommen van de King of Pop. Dat heeft een rechter in Los Angeles besloten. Eerder kreeg Katherine Jackson de voorlopige voogdij over de drie kinderen van Michael toegewezen.

Uit de papieren die de ouders van Jackson hebben ingediend bij de rechter, blijkt dat een eventueel testament nog niet opgedoken is. Onduidelijk is of de King of Pop, die donderdag op 50-jarige leeftijd overleed, een testament heeft opgesteld. Zijn ouders, Katherine en Joe, hebben bij de rechtbank aangegeven dat niet bekend is wat er na zijn dood met Michaels eigendommen en kinderen moet gebeuren.

Katherine zegt tot beheerder benoemd te willen worden zodat ze er zeker van is dat Michaels erfenis ten goede komt aan zijn drie kinderen. Ook wil ze voor Prince Michael (12), Paris (11) en Prince Michael II (7) gaan zorgen. De oudste twee kinderen kwamen voort uit het huwelijk van Michael met verpleegster Debbie Rowe. Volgens een advocaat van de familie Jackson hebben Michaels ouders sinds het overlijden van de zanger niets van Rowe gehoord.

Prince Michael II kwam via een onbekende draagmoeder ter wereld. In de rechtbankdocumenten staat dat het 7-jarige knulletje geen moeder heeft. Ook is in de officiële papieren opgenomen dat de drie geen band met hun biologische moeder hebben.

Voor maandag en 3 augustus staan opnieuw zittingen gepland. Dan wordt besproken of Katherine de volledige voogdij over de drie kinderen krijgt. Mogelijk krijgt de 79-jarige dan nog meer te zeggen over de eigendommen van haar zoon.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen